YT Organic - шаблон joomla Окна

Bíber Pál Emlékverseny 2017 - visszapillantó

Idén második alkalommal került megrendezésre a Pali bácsi nevével fémjelzett Bíber Pál Nemzetközi Judo Emlékverseny. Az ünnepek miatt kissé bizonytalan kép körvonalazódott az indulók tekintetében, ugyanakkor a beérkéző nevezések alapján érezhető volt a verseny népszerűsége.

A rendezvényre kis híján 200 judoka érkezett meg a szolnoki Tiszavirág Arénába, ami jelentősen túlszárnyalta az előző év igen sikeres rendezését is. A hazai versenyzőkön kívül Kézdivásárhelyről, Aradról és Szerbiából is érkeztek indulók, amivel a tavalyihoz hasonlóan nemzetközi megmérettetéssé alakult a viadal. A hivatalos megnyitó előtt a VIP helyiségben kerültek köszöntésre - és kaptak emlékplakettet - Pali bácsi egykori tanítványai, akik a róla készült fimben is segédkeztek. Név szerint: Török Ferenc, Gulyás Lászó, Ozsvárt László, Mikes István, Kertész László, Bugyi László, Stork Sándor. Az egy perces néma tisztelgés után a szolnoki származású Mondok Yvette, nemzetközileg is elismert operaénekesnő a Himnusz eléneklésével nyitotta meg a II. Bíber Pál Judo Emlékversenyt. Ezt követően a Magyar Judo Szövetség részéről Horvay Sándor átadta a Pali bácsinak adományozott "MAGYAR JUDOÉRT kitüntetés ARANY fokozatát" posztumusz elismerést, amit a jelenlévő család tagjai vettek át. A ceremónia után Szabó István Szolnok Alpolgármestere vette át a szót. Beszédében méltatta a verseny névadóját: "Bíber Pál indította el és hatalmas érdemeket szerzett azért, hogy Szolnokon ilyen népszerű lett ez a sportág." mondta. "Szeretnék ezúton is gratulálni a szervezőknek, hogy ilyen szép számban meghívta a versenyzőket ide és külön öröm a számunkra, hogy nemcsak határon belül, hanem a határon kívülről és érkeztek versenyzők." zárta gondolatait. Őt követte Rózsa József a Szolnoki Sportcentrum - Sportiskola igazgatója: "Pali bácsi Szolnokon, mint megalapítója ennek a sportágnak nagyon jól tudta, hogy a Judo hihetetlen ügyességre tanít." Beszédében köszönetet mondott a szülőknek, edzőknek, akik áldozatos munkával támogatják a fiatal tehetségek fejlődését.
A viadal a legfiatalabb "C" korcsoport küzdelmeivel kezdődött, majd őket követte a "B" és végül az "A" legidősebb korosztály. Gördülékenység és szervezettség jellemezte a teljes rendezvényt. A színvonalas küzdelmek a fairplay szellemében zajlottak. Üde színfoltja volt szolnoki szempontból, hogy négy versenyzőnk is győzelemmel zárt. Név szerint: Csörgő Dorina, Mondok Viktória, Hársvölgyi Tamara és Nádor Adél.

Korcsoportonként a Bíber Pál kupákat a következő egyesületek nyerték el:

"A" korcsoport : Szatymaz SE
"B" korcsoport: Szatymaz SE
"C" korcsoport: Cegléd Judo SE

Az összesített pontversenyben a Szatymaz SE judokái végeztek.

A teljes versenynapot két kamera élő közvetítésében lehetett követni a facebook.com/biberpalibacsi (Pali bácsi hivatalos Facebook oldalán) illetve egy 360-os kamera által is rögzítésre kerültek az események, amit rövidesen közzé is teszünk.
Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy egy ennyire sikeres rendezésen vagyunk túl és az idei tanulságok a tavalyihoz hasonlóan jövőre egy még színvonalasabb versenyt vetítenek előre. Köszönjük szépen mindenkinek, akik valamilyen formában segítettek minket a szervezésben, a sok önkéntesnek, akik éjszakába nyúlóan velünk voltak. Külön köszönetet szeretnénk mondani a Sportiskola- Sportcentrum szervező csapatának, ezen belül is Gyurcsó Józsefné Irén műszaki igazgatóhelyettesnek a profi asszisztanciáért, Török Ferenc vezetőedző úrnak, és Katona Csaba úrnak, aki a tavalyi évhez hasonlóan segítette a munkánkat. További sikeres felkészülést és versenyzést kívánunk a fiataloknak, jövőre ugyanitt találkozunk!

Hivatalos fotóalbum: ITT

Eredmények: ITT

Videós összeállítással rövidesen jövünk!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés