YT Organic - шаблон joomla Окна

Higiénia mindenekfelett

 

Akkoriban (a 70-es évek első felében) még feladata volt a testnevelő tanároknak, hogy ellenőrizzék a diákok személyi higiéniáját. Pali bácsi ennek igyekezett megfelelni, évente talán egyszer körömvizitet rendelt el testnevelés órán. Szépen felsorakoztunk, kezeket előre nyújtva, tenyérrel lefele. Amelyikünk körme gyász-szegélyes még tudott valamit sebtében korrigálni, de akié hosszú volt, az már vehette is kézbe az erre a célra előkészített harminc centis szabóollót. - Tedd magadat rendbe, fiam ! Nem, nehogy itt nekem, eredj ki az öltözőbe ! Ha mindenki itt csinálná, térdig járnék a "szuperfoszfátban"...

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások  

#2 Fancsali József 2015-03-17 02:23
Igen ez a mi időnkben is így volt.Pali bácsi a térdemet vizsgálva megjegyezte, erről robbantani kellene a koszt. Én erőszakoskodtam, hogy ez csak lebarnult, mert rövidnadrágban jártam egész nyáron. Erre Pali bácsi elővett egy fehér rongyot, mevizezte és dörzsölte vele a térdem-nem akart koszos lenni a rongy. Az én térdemet többé nem vizsgálta. Zsörtölődve jegyezte meg-ilyet még nem láttam.
Idézet
#1 Soltész Ernő 2015-02-07 16:11
Valóban így történt már a '60-as évek végén is! De bizony gyakran lábvizitre is sor került. Le a tornacipőkkel és hát feltárultak a csodák. Arra határozottan emlékszem amikor jó példaként bemutatót kellett tartanom. (Igaz a középiskolás éveket végig úsztam így a tisztaság logikusan adódott.) És valóban: "Fiam ha mindenki ilyen lenne a lában akkor térdig járnánk a nitrogénben!" Varázslatos emlékek!
Idézet