YT Organic - шаблон joomla Окна

Sakk-matt

Különösen jó kedve lehetett Pali bácsinak, mert a testnevelés órát így indította:
- Ki akar focizni, kezeket fel! Jó, ti menjetek ki az udvarra ! A többiek kosaraznak itt bent a teremben ? Rendben. Állj ! Kérek egy lúdtalpast aki sakkozik velem !
Annak és rendje módja szerint mi, „kosarasok” csapatot választottunk, felálltunk a kezdéshez. Addigra Pali bácsi is megtette a nyitó sakklépéseket a felmentett partnerével a terem szélén húzódó padon ülve. Mit ad az ég, a nyitó feldobáskor a labdát elérő kéz mindjárt elsőre rossz irányba húzott: a labda pontosan a sakktáblán landolt, szerteszét repültek a figurák. Tanárunkat elöntötte a pulykaméreg:
- Na, lobonckirályok ! Szóljatok a kintieknek is, sorakozó ! Gyűrűt leengedni, szekrényeket behozni, szőnyegeket letenni ! Osztályzás !
Nem voltunk erre felkészülve, megfagyott a levegő.
- Első Budai ! Szabadon választott talajgyakorlat, tessék !
Zoli barátunknak fogalma sem volt hogy mitévő legyen, lányos zavarában formás bukfencet vetett, mint az óvodában, a kunszt kedvéért mindjárt hármat egymás után.
- Eső lesz, fiam? Kettes !

Aztán lassan engedett a légkör, az osztályzás – a magam részéről legkevésbé sem bántam – nem tartott ki a H betűig, sőt, egy idő után focira és kosarazásra is sor került.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés