YT Organic - шаблон joomla Окна

Vegyük felesbe..

A történet a 80-as évek elejére repít minket, méghozzá a Kilián György Repülőműszaki Főiskolára. Pali bácsi étvágyát tekintve fénykorát éli. Kedvenc üdítője továbbra is a kolbász. Május lévén aktuális az éves hadsereg bajnokság ahol a sorálománnyal összevont főiskolai sportszázad képviseli a szolnoki színeket. Pali bácsi Gajdos János őrnagy társaságát élvezi a jó öreg Ikarusban pest felé haladva amikor váratlan fordulat következik be:

- Jancsikám! Mit szólnál ha megállnánk Monornál a kolbászsütödénél és dobnánk a tűzre pár száz falatot?

- Jó ötlet Palikám! Vegyük felesbe. - nagyon bátor és meggondolatlan lépés -

Csikorogva megállt a magyar csoda pontosan a kis büfékocsi előtt. Az őrnagy odalépett a séfhez és lekérte a rendelést:

- Mennyi kolbászt kérjek Pali? 30-40dkg?

- Úgy fél méter kolbászt legyél kedves meg vagy ugyanennyi hurkát, uborkával, jöhet egy kis vegyes savanyúság is meg vagy fél kiló fehér kenyér.

Gondolom a büfés sem akkor kezdte a szakmát de mégis hirtelen nem tudta eldönteni -mivel eddig ilyen mértékegységben nem adtak le rendelést- , hogy mennyi is az annyi. 

Pali bácsi természetesen segítőkész volt és mértani pontoságú támpontot adott az alkarjának a hosszát mutatva. Nem volt mese. Fizetés és már kezdődött is a fogyasztás. Mindeközben a buszon éhes tekintetek figyelték a fejleményeket. Gajdos őrnagy nem hitt a szemének ahogy Pali bácsi körübelül három perc alatt letakarította a terítékként használt kolbászos papír-lepedőt. Jó üzlet köttetett. Gajdos őrnagy pedig sokkos állapotban, korgó gyomorral, valószínűleg egy életre levonta a konzekvenciát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés