YT Organic - шаблон joomla Окна

Egy kis harapnivaló

 

Pali bácsit soha nem hallottuk étvágytalanságra panaszkodni. Egyik késő délelőtti tornaórán bizonyára messzellete az ebédet, ezért sorakozáskor így szólt:

- Kérek egy lúdtalpast ! - ez volt nála a tornából felmentettek becézett formája.
- Na, fiam itt van pénz, légy szíves ugorj át a Hatvanasba, hozzál nekem negyed kiló kenyeret meg tíz deka füstölt tarját !
Lúdtalpasunk örült a váratlan kirándulásnak (bár akkor még nem volt erődítmény az iskola, a kapun nap közben is bármikor ki-be lehetett járni). Visszaérkezéskor jelentkezett:
- Tanár úr, nem volt füstölt tarja !
- És mit hoztál ?
- Hát tarját, tessék itt a visszajáró.
Pali bácsi kibontotta a papírt és nézte a szép tenyérnyi, tepsibe kívánkozó nyers hússzeletet, majd rezignáltan megszólalt:
- Mi vagyok én fiam, oroszlán?

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások  

#6 Zsolt 2015-03-02 22:51
Ezen az utolsó sztorin folymatosan röhögök! :)))
Idézet
#5 Papp István 2015-03-02 11:27
A következő történet jóval később történt. Sanyi bátyámmal gyalogoltunk a központ felé, amikor összetalálkoztunk Pali bácsival. A kölcsönös üdvözléskor láttuk, hogy széles gyászszalag van tanár úr kabátja hajtókáján. Megkérdeztem, hogy mi történt, ki halt meg? Erre Pali bácsi szomorúan válaszolt.
- Képzeljétek, lebontották a kolbászost! (A volt 39-est).
Idézet
#4 Papp István 2015-03-02 11:02
Pali bácsi nagyon jó szívű volt. Délutánonként, tornász edzés előtt időnként engem kért meg, hogy hozzak harapni valót. Egyik alkalommal felsorolta, mit hozzak a Hatvanasból. Átadott egy százast a következő szöveg kíséretében:
- Esvánkám, hozzál egy rúd Pick szalámit, egy vekni kenyeret, fél kiló citromot, és a maradékból annyi doboz szőlőcukrot, amennyit lehet. Így is tettem. (1968-ban történt.)
Megérkezésem után mindennel pontosan elszámoltam.
A tornász edzés után az irodájához hívott bennünket. Mindenkinek a kezébe adott egy nagy karéj kenyeret, egy darab téliszalámit, egy cikk citromot és néhány darab szőlőcukrot.
Idézet
#3 Török Ferenc 2015-02-13 07:53
[quote name="Török Ferenc"]Judo edzésen,a gimi pici termében- Palibácsi bemelegítésként futást rendelt el-futottunk már jó ideje, amikor az idősebbek közül valaki benézett az iroda-szertárba,edzőnk tökmag héj hegyeket "gyártva" szólt." csak nem vagytok még elfáradva"?!! Volt egy szó játék amit nekem mondott sokszor:" ...azt hittem,hogy török követ leszek, és most követ török!"
Idézet
#2 Török Ferenc 2015-02-13 07:44
Étkezési "menüére" is emlékszem: fekete szeder lekvár dióval! Egy judo versenyről haza térőben, az állomáson (restiben)rendelt nekünk 10 adag töltött káposztát,mivel tél volt a zsír meg dermedt rajta-nem akartuk meg enni! "..Ezt nem lehet itt hagyni"! Jó ízűen megette mindet!
Idézet
#1 Török Ferenc 2015-02-13 07:27
Judo edzésen,a gimi pici termében- Palibácsi bemelegítésként futást rendelt el-futottunk már jó ideje, amikor az idősebbek közül valaki benézett az iroda-szertárba,edzőnk tökmag héj hegyeket "gyártva" szólt csak nem vagytok még elfáradva?!! Volt még egy szó játék amit nekem mondott sokszor:" ...azt hittem,hogy török követ leszek, és most követ török!"
Idézet