YT Organic - шаблон joomla Окна

Az egykerekű sztori

 

1965 évben történt, a IV. d /reál tag./ tanulói elhatározták, hogy az utolsó gimnáziumi napjukat rendhagyóvá, bohókássá teszik. Ez abban nyilvánult meg, hogy óvodásoknak, egyéb maskaráknak öltöztek fel. Az ötleteléseknek nem volt korlátja. Így történt az meg, hogy Pete Laci egykerekű kerékpáron indult el ezen a napon a főutcán a gimnáziumba, azonban a Városi Tanács épülete előtt a rendőr megszakította az atrakciót, mondván, szálljon le Pete Laci az egykerekű kerékpárról, mert ez itt NEM CIRKUSZ! A járdán lévő tömeg viszont nem tágított, Pete Lacit a gimnázium udvaráig kisérte. Bíber Tanár Úr már előre értesült az eseményről, s várta a lehetőséget, hogy kipróbálhassa az egykerekűt. A kétkerekű kerékpár kedvenc eszköze volt, mivel azzal járt naponként az iskolába. Az egykerekűvel viszont nem tudott megbírkózni, mindig kigurult alóla. Látva a sikertelen kisérleteit, azt mondta Pete Lacinak: "Idefigyelj Pete, Te olyat tudsz, amit én nem, így ezért, 5-öst adok évvégén neked testnevelésből, annak ellenére hogy még egy szabályos bukfencet sem tudsz csinálni."

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások  

#7 Zsolt 2015-03-17 15:24
Apu életének és munkásságának fontos része volt a jégpálya. Ezért is készül egy hosszabb lélegzetvételű írás róla. Nagyon büszke volt rá élete végéig, hogy valami nagy dolgot sikerült csinálni a kis szürke szolnoki 60-as években. Nagyra értékelte ha valaki segített neki locsolni, szervezni, jött korongozni, vagy csak szimplán a jeget esténként lesöpörni. A méltányosság nála alap tétel volt. A felmentett, vagy gyengébb fizikai képességű tanulók mindig kaptak lehetőséget, hogy ötöst kapjanak pl: jégpályakészítés, vagy tornaversenyeken való segédkezés (jegyzőkönyv vezetés stb..) kapcsán. Ő pontosan tudta, hogy nem születik mindenki Johnny Weissmullernek, de a trehányságot, és tiszteletlenséget nem tűrte a "portáján". Ő is ebben a szellemben nevelkedett és vitte tovább ezt. Úgy gondolom sokan lehetünk hálásak ezért neki. Embereket faragott belőlünk nem pedig nyápic legényeket.
Idézet
#6 Fancsali József 2015-03-17 02:40
Én sem vagyok biztos a dologban, mert Pete Laci is benne vot a haveri körben, akiknek a forrasztó páka volt a játékszere (Gura Misi volt a nagy rádiós, akinek az egykerekűje volt). Lehet, hogy én a jégpálya készítés miatt kaptam az ötöst negyedikben, mert én még a dobbantóra sem tudtam (mertem)felugrani, nemhogy a szekrényre. A kettest is azért kaptam, mert állandóan lógtam a tesióráról. Kiss Jenő volt a fizika tanárunk és sokszor elkért Pali bácsitól egy kis kisérlet előkészítésre.
Persze mindez 50-54 évvel ezelőtt történt és csak a szépre emlékezünk.
Idézet
#5 Zsolt 2015-03-16 17:48
Apu Pete Lacit említette illetve volt jó pár szemtanu aki szintén az ő egykerekezéséről számolt be. Többek között Rédl tanár úr. Üdv.
Idézet
#4 Fancsali József 2015-03-16 06:45
Megnéztem a bizonyítványom,harmadikban testnevelés kettes, negyedikben ötös-lehet, hogy én voltam?, vagy én is?
Idézet
#3 Fancsali József 2015-03-16 06:30
Valami sántít a sztoriban, szerintem három ember tudott egykerekűzni az évfolyamon anno Gura Misi, övé volt az egykerekű. Pár Nándi és én . Pete laci, a nagy matekos haverom, bukfencezni valószínűleg nem tudott.Az egykerekűről Misi talán többet tudna mondani.Nándi pedig sajnos már elment, de ő tudott másr is a bukfencen kívül testnevelésből.
Idézet
#2 Zsolt 2015-02-02 13:00
Ismerve Őt simán el tudom ezt képzelni. Valószínűleg úgy gondolkozott: könnyen precedens értékű lehet az, hogy aki egykerekűzni tud - és Ő nem - akkor annak jár az ötös! :) ...egyébként is imádta a kihívásokat!
Idézet
#1 Hajnal Sándor 2015-02-02 09:22
Pali bácsit nem hagyhatta nyugton az egykerekű bicikli, a "mi időnkben" (1971-74 között) láttunk nála ilyet, és mintha arra is emlékeznék hogy az iskolaudvaron kerekezett vele.
Idézet